Neovisno o tome otvarate li novu tvrtku ili samo mijenjate knjigovodstvo za postojeću, dobro se upoznajte s ponudama raznih knjigovodstvenih servisa. Kao što i sami vjerojatno znate, knjigovodstvo i računovodstvo vrlo su važne stvari za svakog poduzetnika. Bilo da otvarate tvrtku, obrt ili neki drugi oblik poduzetništva, kvalitetan i pouzdan knjigovođa jedna je od važnijih karika vašeg posla. Jednom kada nađete dobrog partnera, prepustite mu sav posao u njegovu opisu posla, a vi se možete koncentrirati na vlasititi biznis.

Poslove koje obavlja računovodstveni servis

Vođenje poslovnih knjiga (dnevnik, glavna knjiga, glavna knjiga blagajne, knjiga ulaznih računa, knjiga izlaznih računa), vođenje raznih evidencija (nematerijalna i materijalna imovina, zaliha maloprodaje, veleprodaje, analitika plaća, porezne kartice i ostale porezne evidencije) te redovni kontakti s poreznom upravom, trgovačkim sudom, ministarstvom financija, raznim inspekcijama i institucijama.

Dobar knjigovodstveni servis vam može uštedjeti dosta novca godišnje, u svakom slučaju više nego što ćete potrošiti na knjigovodstvo i računovodstvo i mnogo više nego što će vas stajati nestručno vođenje knjigovodstva i računovodstva.

Važni faktori

Ne brzajte s odlukom i svakako si odvojite dovoljno vremena za odabir. Cijena će vam vjerojatno biti jedan od važnijih faktora, ali ne dopustite da bude odlučujući faktor. Kako biste donijeli najbolju odluku za vaš dugoročni poslovni uspjeh, prilikom odabira knjigovodstvenog servisa obratite posebnu pažnju na sljedeće:

  1. Ozbiljnost: Budući da je riječ o jako odgovornom i nimalo jednostavnom poslu, pristupite mu ozbiljno i zahtijevajte ozbiljnost. Ne prihvaćajte ponude od ljudi kojima je knjigovodstvo honorarni posao ili nekakva ‘usputna’ zanimacija. Za dobro obavljanje ovog posla potrebna je potpuna posvećenost, pa tražite knjigovodstvo čije usluge će maksimalno raditi za vas.
  2. Stručnost i iskustvo: Vaš knjigovođa mora stalno usavršavati i proširivati svoje znanje, jer to je jedini način da uspijeva pratiti promjene koje se stalno događaju.
  3. Povjerenje: Ne zaboravite da će osoba koju zaposlite imati pristup svim vašim dokumentima, a od njezina rada, truda i stručnosti ovisit će uspjeh vašeg poslovanja pa ne žalite truda da pronađete stručnu osobu u koju možete imati puno povjerenje.